با حضور دبیرکل و نایب رئیس کمیته ملی المپیک آغاز شد؛ دوره "مربیگری سلامت" ویژه پزشکان فعال در حوزه ورزش

با حضور دبیرکل و نایب رئیس کمیته ملی المپیک آغاز شد؛ دوره "مربیگری سلامت" ویژه پزشکان فعال در حوزه ورزش
دوره تخصصی «مربیگری سلامت» ویژه پزشکان فعال در حوزه ورزش، امروز با حضور دکتر علی نژاد دبیرکل و دکتر غلامرضا نوروزی نایب رئیس کمیته ملی المپیک در محل آکادمی ملی المپیک آغاز شد. این دوره دو ماهه در راستای تلاش جهانی برای کاهش ۱۵ در صدی بی تحرکی در جامعه و ارتقای سطح سلامت ورزشکاران حرفه ای و با حمایت مستقیم «واحد همبستگی المپیک IOC»، به منظور تغییر سبک زندگی و پایش دقیق سلامت ورزشکاران طراحی شده است.
به گزارش روابط عمومی کمیته ملی المپیک و به نقل از سایت  آکادمی ملی المپیک؛  نخستین دوره "مربیگری سلامت" با خیر مقدم دکتر امیر بالزاده مدیر واحد همبستگی المپیک آغاز شد .
در افتتاحیه نخستین دوره "مربیگری سلامت" ابتدا دکتر مهدی علی نژاد دبیرکل کمیته ملی المپیک ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این دوره گفت: دوره مربیگری سلامت یک کار جمعی است که پزشکان و نخبگان در اجرای آن مشارکت دارند. 
وی افزود :با توجه به تفاهم نامه بین کمیته بین المللی المپیک (IOC) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) در راستای کاهش 15 درصدی بی تحرکی یا نداشتن فعالیت بدنی (Physical inactivity) در جامعه تا سال 2030 ؛ ما نیز بعنوان بخشی از این جریان چه در حوزه پزشکی و چه در حوزه کمیته ملی المپیک دوره ای طراحی کردیم تا گامی رو به جلو در جهت آموزشی برداریم که در جهت تغییر رفتار و روش زندگی باشد و در نهایت میزان کم تحرکی را در جامعه کاهش دهد.
وی ادامه داد: این ایده طی مسیری که داشت در نهایت به تایید "همبستگی المپیک IOC" رسید و مجوز برگزاری این دوره را کسب کرد.
دکتر علی نژاد تاکید کرد: جامعه پزشکی در فرهنگ سازی مرتبط با سلامت نقش بسزایی دارد و هرچقدر رویکرد سلامت محور از طریق ورزش بیشتر باشد به جامعه کمک بیشتری می شود.متاسفانه در ایران ورزش بعنوان بخشی ازسبک زندگی قرار نگرفته است و هرچه سن جامعه بالاتر می رود اهمیت ورزش نمایان تر می شود . 
وی افزود: از طرف دیگر ورزشکاران حرفه ای نیز نیاز به پایش سلامت دارند چراکه برخی از آنان به بیماری های خاموش مبتلا هستند که گاهی عواقب جبران ناپذیری در بر دارد و پیشروان سلامت جامعه که پزشکان هستند با رویکرد و نگرش درست به این موضوع می توانند هدایتگر باشند تا تغییر رفتار را چه در آحاد جامعه و چه در ورزش حرفه ای و قهرمانی ایجاد کنند.
دبیرکل کمیته ملی المپیک در پایان گفت: امیدوارم این دوره بتواند اهدافی را که طراحان آن داشتند محقق کند.
 
در نخستین روز از دوره "مربیگری سلامت"  مبحث تاثیر ورزش بر کیفیت زندگی و طول عمر (سلامت، مولفه های سلامت، مقایسه کشورها) توسط مدرس دکتر غلامرضا نوروزی، پزشک، دکترای آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، رئیس کمیسیون پزشکی کمیته ملی المپیک، رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی، نایب رئیس کمیته ملی المپیک و دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ تدریس شد.
همچنین دکتر سعید کاظمی( پزشک، دکترای آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، نایب رئیس اول فدراسیون پزشکی ورزشی و رئیس بیمارستان قیاسی) مبحثی با عنوان ورزش و اقتصاد سلامت (ذینفعان مالی، حامیان مالی، امتیازات مالیاتی، اصول تبلیغات در جذب حداکثری مشارکت) را تدریس کرد.
مدرس بخش بعدی دکتر امین رفیعی پور پزشک دکترای روانشناسی سلامتعضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، مدیر مرکز روان شناسی آکادمی ملی المپیک بود که به مبحثی با عنوان جامعه شناسی و روانشناسی ورزشی (زیرساخت های لازم برای جامعه فعال، موانع فعالیت ورزشی، انگیزه های فعالیت فیزیکی در گروه های مختلف جامعه، مکانیسم های بازخورد) پرداخت.
در ادامه عنوان روش‌های تدریس و پژوهش در پزشکی ورزشی( ابزارهای تدریس، هوش مصنوعی در ورزش، ژورنال کلاب) توسط مدرس این بخش دکتر شاهین صالحی (متخصص پزشکی ورزشی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر کمیته آموزش و پژوهش فدراسیون پزشکی و ارزشی) آموزش داده شد.
بخش آخر امروز اختصاص داشت به مبحث روش های تدریس و پژوهش در پزشکی ورزشی (روش تحقیق، آمار حیاتی، روش های جستجوی مقالات، مقاله نویسی) که توسط دکتر شاهین صالحی تدریس شد.
لازم به ذکر است که افتتاحیه نخستین دوره "مربیگری سلامت" با حضور دکتر امیر بالزاده مدیر واحد همبستگی المپیک، دکتر لاله حاکمی نایب رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی، مدیر مرکز پزشکی آکادمی ملی المپیک و طراح  و مجری دوره افزایش 15 درصدی فعالیت بدنی (physical activity) افراد جامعه،دکتر اشکان اردیبهشت نایب رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی و دکتر بهنام ثبوتی  رئیس کمیته آموزش و پژوهش فدراسیون پزشکی ورزشی برگزار شد.
گفتنی است: دوره "مربیگری سلامت" با طرح اولیه افزایش 15 درصدی فعالیت بدنی (physical activity) افراد جامعه، از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی مطرح شد و با حمایت کمیته ملی المپیک و رایزنی های واحد همبستگی المپیک پیگیری شد و به تایید و حمایت واحد "همبستگی المپیک IOC" رسید و در نهایت  پس از گذشت دوماه از تایید و اعلام حمایت "همبستگی المپیک IOC" در آکادمی ملی المپیک با عنوان دوره "مربیگری سلامت" اجرا شد.
نخستین دوره آموزشی «مربیگری سلامت» با استقبال گسترده متخصصان برگزار شد. طبق گزارش‌ها این دوره با استقبال ۴۲ پزشک فعال در حوزه ورزش روبرو گردید که پس از طی مراحل ارزیابی و بررسی صلاحیت‌ها، ۳۰ نفر از این متقاضیان به عنوان برگزیدگان نهایی انتخاب شدند و موفق به دریافت مجوز حضور در این دوره آموزشی گردیدند.
۷ تیر ۱۴۰۵ ۱۳:۰۴

نظر مخاطبان

نام را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید