با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ومسئولین ورزش کشور؛برگزاری همایش ملی زن و ورزش

با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ومسئولین ورزش کشور؛برگزاری همایش ملی زن و ورزش

همایش ملی "زن و ورزش" صبح امروز با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده،دکتر صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک،دکتر فرهادی زاد معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان و رئیس کمیسیون و همایش،خانم طاهریان نائب رئیس اول کمیته ملی المپیک، دکتر سجادی سرپرست کاروان المپیک 2020 و مشاور عالی رئیس روسای فدراسیونها و نواب رییس بانوان،اعضای کمیسیون،مدعوین و اساتید ورزش و دانشگاهی،مدیران و فعالان حوزه ورزش زنان در سالن استاد فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شد.
این همایش در 3 محور "فرهنگ،جامعه و ورزش زنان"،"زن و ورزش همگانی" و "زن و ورزش قهرمانی" ،با حضور  روسای فدراسیون های ورزشی،نواب رئیس بانوان فدراسیونها،اساتید دانشگاه،مدیران و فعلان حوزه ورزش زنان برگزار نماید.
کمیسیون زنان و ورزش از اول آبان لغایت اول دی ماه  سالجاری از طریق سایت کمیته ملی المپیک نسبت به دریافت مقالات علمی در این زمینه اقدام که پس از انجام فرایند داوری،مقالات بصورت سخنرانی و پوستر در این همایش ارائه گردید.
در ابتدای این همایش دکتر مهین فرهادی زاد معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان و رئیس کمیسیون زنان و ورزش کمیته ملی المپیک در ابتدای این همایش ضمن خوش آمدگویی به حاضرین با بیان اینکه امروزه به ورزش به عنوان یکی از عمده ترین ابزارهای مهم تربیت نگاه می شود گفت: پرداختن افراط گونه رسانه های ورزشی باعث شده سیاست گذاران این حوزه توجه بیشتری را معطوف به ورزش بانوان کنند.
وی افزود: حضور و مشارکت زنان در اجتماع کلید پیشرفت هر جامعه ای است و ارتقاء این مشارکت نیازمند تغییرات بنیادین و عمیق در جامعه است. تقویت این موضوع و رفع موانع حضور زنان در سطوح مختلف مدیریت ورزش جزو مهمترین اهداف و مأموریت های اساسی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک می باشد.
دکتر فرهادی زاد بستر سازی لازم برای تحقق عدالت جنسیتی در ورزش و همچنین تقویت حضور زنان در ورزش را از اهداف کمیسیون زنان و ورزش کمیته ملی المپیک عنوان کرد و گفت: کمیته ملی المپیک ضمن تشکیل کارگروهی برای دستیابی به این مهم، پروژه متعادل سازی ورزش زنان و مردان را آغاز کرده است که در محورهایی نظیر بازنمایی رسانه ای، الزامات مالی، الزامات مدیریتی و همچنین الزامات منابع انسانی فعالیت خود را دنبال می کنند.

 

در ادامه این مراسم دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در رابطه با راهکارهای تحقق عدالت جنسیتی در ورزش توضیحاتی را به شرکت کنندگان در این همایش ارائه داد.
دکتر معصومه ابتکار، ورزش را علاوه بر آنکه باعث سلامت جسم و روان افراد می شود، باعث نشاط اجتماعی و همچنین عاملی جهت پیشرفت جوامع در بحث آموزش و ارتقاء سطح توانمندی ها دانست که در عالی ترین سطوح دولت، مجلس، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک مورد توجه قرار دارد.
ابتکار پیشرفت ورزش زنان را عامل مهمی برای موفقیت و پیشرفت کشور نام برد و گفت: ما در دولت دوازدهم محور عدالت جنسیتی را سرلوحه کار خود قرار داده ایم و تحقق عدالت جنسیتی از ابتدا در این دولت و با تشکیل معاونت زنان و خانواده و کار مشترک با دستگاه های مختلف مانند وزارت ورزش و جوانان مورد توجه قرار گرفت.
ابتکار هشت محور مهمی که در خصوص عدالت جنسیتی در دستور کار این معاونت قرار دارد را آموزش، ورزش، بهداشت، مشارکت اقتصادی، مشارکت سیاسی، مشارکت اجتماعی، حقوق و امنیت برشمرد و گفت: در محور ورزش شاخص هایی مانند افزایش دانش حرکتی، نهادینه سازی ورزش در خانواده، ورزش همگانی، اصلاح سبک زندگی، افزایش سهم ورزش در اوغات فراغت، استفاده بانوان در اماکن ورزشی و توسعه ورزش در بین معلولین، سالمندان و کودکان بیش از پیش مورد توجه است.
وی افزود: این محورها و شاخص ها برای تمامی دستگاه ها و استان ها ابلاغ شده است و در آینده ای نزدیک برای تمامی این شاخص ها شناسنامه ای تدوین خواهد شد که نه تنها با فرهنگ ایرانی مغایرتی ندارد بلکه با شاخص های جهانی نیز همسان سازی خواهد داشت.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، آموزش تربیت بدنی در مدارس ابتدایی، بحث مدیریت زنان در عرصه های سیاسی و مدیریتی و حضور زنان در استادیوم های ورزشی را جزو کارهای مهم انجام گرفته در این معاونت عنوان کرد و گفت: عرصه ورزش یکی از مهمترین عرصه های سیاست گذاری در دولت است. تصمیم دولت بر این است که تا پایان دوره دوازدهم ریاست جمهوری، 30 درصد از پست های مدیریتی در دولت در اختیار زنان قرار بگیرد.

 

 

همچنین دکتر صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک از سخنرانان همایش ملی زن و ورزش در خصوص واکاوی مسائل فرهنگی و اجتماعی در حوزه ورزش زنان در ایران توضیحاتی را ارائه داد.
دکتر صالحی امیری ضمن نام بردن از دکتر معصومه ابتکار به عنوان پرچمدار حضور زنان در عرصه های مدیریت اقتصادی و سیاسی، حضور موثر و کارساز زنان در جامعه را بسیار مهم عنوان  کرد گفت: در رابطه با رفع تبعیض جنسیتی ما نیاز به ایجاد یک باور و اندیشه درونی در متن اجتماعی داریم که باور کنیم بین زن و مرد در مبانی اسلامی و انسانی تبعیضی وجود ندارد.
وی افزود: اگر ما بتوانیم اندیشه ذهنی جامعه را از این منظر و اصول اخلاقی استوار کنیم و نگاه و باور در نظام سیاست گذاری و تصمیم گیری کشور را تغییر دهیم همه این مسائل حل خواهند شد.
دکتر صالحی امیری کانون خانواده در ایران را زنان عنوان کرد و گفت: توسعه کشور بدون حضور زنان ناقص و اصلاح جامعه بدون حضور این قشر از جامعه ناممکن است. زن محور خانواده و خانواده محور جامعه است. زنان می توانند در بحث توسعه انسانی، اخلاقی و اجتماعی پرچمدار باشند.
دکتر صالحی امیری با بیان اینکه زنان کانون تولید امید برای نسل های آینده می باشند خطاب به حاضرین گفت: موانع مشارکت زنان در جامعه در حوزه های فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ورزش تقسیم می شود. اگر زنان در جامعه حضور فعال نداشته باشند ما شاهد گسترش آسیب های اجتماعی، کاهش و افول نشاط و شادی در اجتماع و کاهش اعتماد جامعه خواهیم بود.
رئیس کمیته ملی المپیک سه رویکرد تحجر، سکولاریست و اسلامی و عقلانی را از مهمترین رویکردهای جوامع در رابطه با حضور زنان در جامعه عنوان کرد و گفت: در رویکرد و اندیشه اسلامی و عقلانی همه مباحث الهی، اخلاقی و فلسفی، خبر از دوری از تبعیض جنسیتی و مکمل بودن زن و مرد می دهند. زن در این رویکرد مشارکت جویی  داشته و شهروند درجه یک به حساب می آید. زن در این رویکرد حق حضور و تصمیم گیری در تمامی حوزه ها دارد.

 

دکتر صالحی امیری ضمن ارائه آماری از حضور زنان ورزشکار در بازی های آسیایی جاکارتا، استراتژی وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک را مبتنی بر برابری کیفی و کمی زنان و مردان ورزشکار در رویدادهای ورزشی بین المللی عنوان کرد و گفت: شما عزیزان در رویدادهای ورزشی مهم پیش رو نظیر بازی های المپیک، بازیهای آسیایی  و المپیک جوانان شاهد این موضوع خواهید بود.
دکتر صالحی که بنا به دعوت توماس باخ رئیس کمیته بین المللی المپیک به همراه دکتر مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان و پیمان فخری رئیس مرکز نظارت بر تیم‌های ملی، به تازگی از لوزان سوئیس بازگشته است در پایان سخنان خود به مذاکراتی که در جریان این سفر با مسئولین و مقامات ارشد ورزش دنیا انجام گرفت اشاره کرد و گفت: ما در تمامی مذاکرات بر این نکته بسیار مهم تأکید داشتیم که در ایران برای حضور فعال زنان در ورزش و مکان های ورزشی مشکلی نداریم.
وی ابراز داشت: ما برای ارائه تصویری زیبا از ایران زیبا باید حضور زنان و مردان را برابر کنیم که این مهم جز با اراده مسئولان و خود بانوان انجام نخواهد گرفت.
دکتر نصر الله سجادی مشاور رئیس کمیته ملی المپیک و سرپرست کاروان اعزامی ایران به بازی های المپیک از دیگر سخنرانان این همایش در رابطه با راه کارهای توسعه بین المللی ورزش زنان ایران و چالش های موجود در این زمینه موضوعاتی را به شرکت کنندگان در همایش ارائه داد.
نصرالله سجادی اظهار کرد: ابتدا باید چالش ها را پیدا و بررسی کنیم . برخلاف تصور عموم از آغاز قرن ۲۱ شاهد حضور فعال و گسترده بانوان در ورزش بین المللی بودیم و تا قبل از آن بانوان در رویدادهای مهن بین المللی حضور نداشتند.
 وی افزود: در نخستین دوره بازی های المپیک تنها  2.2 درصد شرکت کنندگان زن بودند و اینگونه نیست که فقط در کشور ما زنان در میادین بین المللی فعال نبودند. سال 1980 بعد از المپیک مسکو، تلاش شد حضور زنان در رویدادهای المپیک پررنگ تر شود.
 وی با اشاره به اینکه زنان ایران برای نخستین بار در بازیهای 1964 توکیو شرکت کردند گفت: قبل از انقلاب زنان ورزشکار ایرانی فقط در 2 دوره المپیک شرکت داده شدند اما بعد از انقلاب ما شاهد حضور زنان ایران در 8 دوره المپیک هستیم.

 

 

 سرپرست کاروان ایران در المپیک ۲۰۲۰ گفت: کمیته بین المللی المپیک از ابتدای قرن ۲۱ تلاش کرد تا فاصله بین شرکت کنندگان زن و مرد را از لحاظ کمی و کیفی کاهش دهد، تا جایی که در المپیک ۲۰۲۰ توکیو شاهد حضور ۴۹ درصدی بانوان در مقابل ۵۱ درصد شرکت کننده آقا هستیم. توماس باخ رئیس کمیته بین المللی المپیک علاقمند است برابری جنسیتی ورزشکاران تا سال  ۲۰۲۴  به طور کامل رعایت شود. البته IOC از نظر اختصاص دادن سهمیه به بانوان این امکان را دارد و از این طریق میتواند در این برابری نقش مهمی ایفا کند.
وی ادامه داد: طی ۴۰ سال اخیر ورزش بانوان در کشورمان از لحاظ کمی و کیفی رشد بسیار خوبی داشته است و در این زمینه از بسیاری از کشورهای جهان پیشی گرفته است. دست اندرکاران ورزش کشور تلاش های بسیاری از لحاظ ساختاری و توسعه ورزش قهرمانی و همگانی داشته اند که خوشبختانه باید گفت در این خصوص موفق بوده‌ایم.
نصرالله  سجادی در پایان با اشاره به چالش های موجود در ورزش زنان در سطح همگانی و قهرمانی و همچنین حضور زنان در زمینه های مختلف فرهنگی، مدیریتی، قانونی، خانوادگی، دانشی، ساختاری، جنسیتی، رسانه ای ، بین المللی و اقتصادی گفت: پیش از آغاز دهه ۹۰  میلادی، تعداد بانوان محجبه در رویدادهای بین المللی بسیار کم بود اما با حضور بانوان محجبه ایرانی در مسابقات مختلف ورزشی این روند رو به افزایش است.
لازم به ذکر است همایش ملی زن و ورزش (فرصت ها و چالش ها) تا ساعت 18 امروز ادامه خواهد داشت و طبق برنامه ریزی های انجام گرفته، دیگر سخنرانان این همایش در خصوص این موضوعات مباحثی را ارائه خواهند کرد:
 تأثیر ورزش بر برابری جنسیتی و جلوگیری خشونت علیه زنان، نقش رسانه های جمعی در توسعه ورزش بانوان، نهادینه سازی فرهنگ ورزش زنان و دختران و چالش های حقوقی آن، جایگاه ورزش دانش آموزی در توسعه ورزش زنان و راهبردهای توسعه ورزش دانشجویی در حوزه زنان، تجربیات اجرایی در راستای ارتقاء سهم زنان در فدراسیون های ورزشی و همچنین نشست های تخصصی فرصت ها و چالش های زنان در ورزش شهروندی.

۲۴ دی ۱۳۹۸ ۱۵:۳۱

نظر مخاطبان

نام را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

تماس با ما

آدرس:تهران ،بزرگراه آیت الله هاشمی رفسنجانی ،خیابان سئول شمالی ،
کدپستی 1995614336
تلفن:26203425-31  نمابر: 26203374 

آیکون ایمیل

ما را دنبال کنید

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید، از اخبار و اطلاعیه ها با خبر شوید و نظرات خود را بیان کنید.